petung selaki rabi | primbon jawa lengkap

PETUNG SELAKI RABI
wetonne penganten lanang lan wadon neptune kanggungung banjur kebage 10 utowo 7,turahe ora keno luwih songko 7 menowo kebage 10 turahe luwih songko 7,iku banjur kebage 7.angka turahe nuduhake ketemuning petungan.

umpomo penganten lanang wetonne rebo pahing,kang wadon kamis pon,neptune ono 7 +9+8+7=31 kabege 10 turah 1.petungan tibo:wasesosegoro.

dene umpomo gunggunge neptu mau ketemu 28,iku menowo kebage 10,ketemu turah 8,dadi luwih songko 7,ing kono ketemu turah 7,petunge tibo,lebu ketiup angin, pratelane koyo ngisor iki. yen turah:
1
waseso segoro,kamot,jembar budine,sugih pangapura,gede prabawane.
2
tunggak semi,cepak rejekine.
3
satrio wibowo,oleh kamulyan lan keluhuran.
4
samur sinobo,dadi panggungsening,kapinteran.
5
satriawirang.nandang duka cita,kawirangan,isyarat panulakke ngetokke getih,umpamane mbeleh ayam.
6
bumi kapetak.petengan aten,nanging taberi ing gawe,kuat nandang loro lopo,resikan,isyarat nulakke mendem lemah.
7
lebu katiup angin.nandang papa cintraka,kabeh kareppe ora dadi,kerep ngelih omah,asyarat panulakke ngabul-abul lemah



silahkan anda klik link berikut ini untuk informasi lebih lengkap mengenai primbon jawa lengkap

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "petung selaki rabi | primbon jawa lengkap"

Poskan Komentar